S ciljem podizanja svijesti posjetitelja o prirodnim vrijednostima delte Neretve, 10. i 11. lipnja 2019. godine održana je dvodnevna edukativna radionica pod nazivom Izrada razglednica, kao dio aktivnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u okviru projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve.

Teorijski dio radionice, održao se 10. lipnja 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ploče, a praktični 11. lipnja 2019. na Baćinskim jezerima. Sudionici su se upoznali s bioraznolikošću Baćinskih jezera i njihovom ugroženošću, nakon čega su u praktičnom dijelu na Baćinskim jezerima tehnikom akvarela oslikavati i tako dizajnirati svoje razglednice s motivima biljnih i životinjskih vrsta s ponuđenih fotografija ili iz prirode.

Edukativna radionica bila je namijenjena posjetiteljima zaštićenih područja i područja ekološke mreže NATURA 2000 i Ramsar područja u dolini Neretve te djelatnicima u turizmu koji svoje djelatnosti obavljaju u prirodi.

Baćinska jezera predstavljaju područje koje čine kriptodepresije ispunjene slatkom vodom, a sastoje se od šest spojenih i jednog odvojenog jezera: Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Šipak, Plitko jezero i Vrbnik. Površinom je najveće jezero Oćuša, dok najveću dubinu ima jezero Crniševo. Vrbnik je jedino odvojeno jezero, a ujedno ima i najmanju površinu. Ukupna površina jezera je relativno mala i iznosi svega 1,38 km2.