U park-šumi Velika i Mala Petka snimana je scena igranog filma The Unbearable Weight of Massive Talent u kojem glavne uloge tumače slavni američki glumac Nicolas Cage te čileanski glumac Pedro Pascal, 19. listopada 2020. godine. Snimanje je obavljeno uz neposredni nadzor djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Visoke i guste šume alepskog bora te posebno zanimljiv krajobraz uz morsku obalu gdje se nalaze vrlo strmi i nepristupačni obalni strmci, na predjelu Male Petke, scenografi su prepoznali kao idealnu lokaciju za snimanje filma. Uz zaštićeni predjel park-šume Velika i Mala Petka snimalo se na više lokacija u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Premijera filma The Unbearable Weight of Massive Talent, servisne producentske kuće Ambasada Studio iz Dubrovnika, producentice Erike Milutin Diller (Embassy Films) trebala bi se održati u ožujku 2021. godine. Jedan je od najzvučnijih projekata prijavljenih ove godine za Program mjera poticaja koji Hrvatski audiovizualni centar provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i Ministarstvom financija. U godini koja je zaustavila produkciju diljem svijeta, ovo je deveti projekt koji je za snimanje u Hrvatskoj predao zahtjev za Program mjera poticaja.

Ovim projektom uvelike će se doprinijeti promociji prirodne baštine Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebice one zaštićene, najvrjednije resurse s kojim raspolažemo.