Kao završni dio seminara “Identifikacija i upravljanje morskim Natura 2000 područjima” organiziranog u  sklopu projekta “Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura2000 mrežom na moru – 4M projekt”, a s ciljem razmjene iskustava, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce organizirala je studijski posjet u Nacionalni park Mljet 28. travnja 2016. godine.

U studijskom posjetu sudjelovao je Dubravko Dender kao predstavnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali predstavnici nevladinih udruga i institucija vezanih za poslove zaštite okoliša i prirode i upravljanje pomorskim dobrom iz Hrvatske i Crne gore.

Studijski posjet Nacionalnom parku Mljet uključio je predavanje stručne suradnice za promicanje gđe Lucije Hajdić o prirodnim vrijednostima parka kao i o radu i postignućima Javne ustanove Nacionalni park Mljet. Drugi dio posjeta obilježen je stručnim vodstvom gdin. Jakova Nodila, višeg stručnog savjetnika prilikom kojeg su sudionici imali priliku vidjeti Malo i Veliko Jezero te otočić Sv. Marije.

Ovim studijskim posjetom sudionike se motiviralo za daljnju suradnju i komunikaciju unutar sektora.