Stručno-edukativni skup i radni susret LAG-ova

Na poziv Lokalne akcijske grupe (LAG) Neretva, predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na trodnevnom stručno-edukativnom skupu i radnom susretu LAG-ova „Uloga ruralnog prostora u novom razdoblju EUROPA 2020 – izrada lokalne razvojne strategije LAG-ova 2014.-2020., s naglaskom na NATURA 2000 i zaštitu okoliša“, u organizaciji LAG-a Gorski kotar od 10. do 12. prosinca 2015.

Predstavnik Javne ustanove Maroje Burić održao je predavanje o ekološkoj mreži NATURA 2000 u području Dubrovačko-neretvanske županije s naglaskom na područje Delte Neretve i moguće utjecaje ovog vida zaštite na razvoj poduzetništva. Skupu su među ostalim prisustvovali i predstavnici LAG-ova iz raznih dijelova Hrvatske, predstavnici Javnih ustanova Primorsko-goranske i Brodsko-posavske županije, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Ministarstva poljoprivrede.

Navedeni skup održan je u mjestu Fužine, međutim za trodnevnog boravka sudionici su imali priliku posjetiti i druge dijelove Gorskog kotara (Obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) ovog područja, Etnografsku zbirku u mjestu Lič, Dvorac Zrinski u Čabru te stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u kaštelu Zrinskih, u Brodu na Kupi).