Projekt 4M

Poziv na seminar – Identifikacija i upravljanje morskim Natura 2000 područjima

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko – neretvanske županije u suradnji s Udrugom Sunce i crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore, provodi EU projekt „Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru“ skraćenog naziva „4M“ (IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora) s kojim se želi potaknuti prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore vezano uz zaštitu podmorja.

U okviru projekta, projektni partneri će organizirati seminar „Identifikacija i upravljanje morskim Natura 2000 područjima“ koji će se održati od 26. do 28. travnja 2016. Prva dva dana Seminara održat će se u Dubrovniku (26. i 27. travnja).

Cilj Seminara je poboljšati prekograničnu i međusektorsku suradnju u identifikaciji, monitoringu i upravljanju morskim staništima i vrstama, a u okviru Nature 2000. Sudionici seminara bit će predstavnici državnih institucija, organizacija civilnog društva, kao i predstavnici ostalih sektora vezanih uz zaštitu prirode i upravljanje Natura 2000 mrežom iz Hrvatske i Crne Gore.

Svrha Seminara je:
– upoznati sudionike s obvezama upravljanja morskom Natura 2000 mrežom;
– prezentirati dosadašnja europska, hrvatska i crnogorska iskustva, primjere dobre prakse i preporuke vezane za upravljanje morskom Natura 2000 mrežom;
– raspraviti o glavnim problemima upravljanja te potencijalnim riješenjima;
– raspraviti o oblicima uključenosti i međusektorskoj suradnji u upravljanju morskom Natura 2000 mrežom.

Ovim putem pozivamo predstavnika Vaše institucije na sudjelovanje u Seminaru koji će se održati u Dubrovniku, Hotel Lero 26. i 27. travnja 2016. (utorak i srijeda) s početkom u 09:00 sati, kako bi doprinijeli razvoju međusektorskog i prekograničnog dijaloga u uspostavi učinkovitog upravljanja morskom Natura 2000 mrežom. Tijekom Seminara za sve sudionike projekt pokriva trošak pauza za kavu i ručka.

Program seminara:

Download the PDF file .

Projekt 4M