RADIONICA IZRADE TURISTIČKIH ITINERARA U OKVIRU PROJEKTA „POSLOVNA SURADNJA I UNAPREĐENJE VJEŠTINA U RAZVOJU PUSTOLOVNOG TURIZMA“

Djelatnici Javne ustanove sudjelovali su na edukaciji „Izrade prekograničnih turističkih itinerara“ u sklopu 2,9 milijuna kuna vrijednog prekograničnog projekta „Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma.“ Radionica se održala u Dubrovniku od 30. studenog do 01. prosinca 2011.god. te je ujedno prva od planirane četiri koje će se održati u narednom periodu.

Krajnji rezultat radionica izrada je turističkih itinerara, koji će obuhvatiti prekogranična područja te ponuditi posjetiteljima mogućnost sedmodnevnih izleta koji uključuju ponudu „pustolovnog turizma“. Naime, posjetitelji će biti u mogućnosti odabrati izlete koji im najviše odgovaraju prema njihovim sposobnostima bilo da se radi o biciklizmu, pješačenju, kajacima ili obiteljskom druženju s posebnim osvrtom na zakonom zaštićene prirodne vrijednosti.

Sukladno sporazumu o suradnji u spomenutom projektu, pored održanih radionica GIS-a, tečaja za „Vodiče pustolovnog turizma“, izrada prekograničnih turističkih itinerara je još jedna od radionica koja je obuhvaćena spomenutim projektom.

Hrvatska gorska služba spašavanja u suradnji sa Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i UNDP-om Crna Gora započela je realizaciju spomenutog projekta koji uključuje aktivnosti, planirane od siječnja 2011. do lipnja 2012. godine, fokusirane na granično područje Republike Hrvatske i Crne Gore.