RADIONICA POŽAR NIJE ŠALA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

U okviru projekta Požar, žestok neprijatelj šume, čiji je nositelj HagMD (Hrvatsko agrometeorološko društvo) a partner Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, 30. rujna 2016. u osnovnim školama na gradskom području održana je radionica Mala škola: Požar nije šala. Riječ je o osnovnim školama: Ivan Gundulić, Marin Getaldić, Lapad, Antun Masle (Orašac) i Zaton, Montovjerna i Mokošica.

Nakon uvodnih pozdrava ravnatelja škola i predstavnika HagMD-a, učenicima nižih razreda prikazan je animirani film edukativnog karaktera s glavnom porukom: opasnostima koje požar predstavlja po materijalnu imovinu, prirodu i sigurnost ljudi, služeći kao medij za provođenje preventivnih mjera zaštite od požara.

Kroz zabavnu i interaktivnu radionicu, učenici su imali prilike upoznati se s opasnostima i posljedicama koje izazivaju požari. Najpažljivi i najaktivniji učenici dobili su za nagradu slikovnice, crtanke i puzzle a svi ostali rasporedi sati s glavnim motivima iz animiranog filma.

Film i radionice financirali su: Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Javna ustanova Rezervat Lokrum, Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Javna vatrogasna postojba Dubrovački vatrogasci.

Navedene radionice održat će se kontinuirano u ostalim osnovnim školama kao i u dječjim vrtićima Dubrovačko-neretvanske županije.