PROJEKT BETSA – ODRŽANA ZAJEDNIČKA STRATEŠKA RADIONICA
U sklopu projekta BETSA (Bird-watching and Eco Tourism in South Adriatic – Promatranje ptica i eko turizam na južnom Jadranu) održana je „Zajednička strateška radionica“ 17. i 18. veljače 2016. god. u Baškoj Vodi.

PROJEKT BETSA

Cilj projekta, koji je financiran od strane IPA prekograničnog programa – Hrvatska Crna Gora ukupne vrijednosti 268.029,95 eura, je plasman zajedničke eko turističke ponude koja uključuje promatranje ptica i promociju bio raznolikosti, zasnovanu na specifičnim domaćim i inozemnim segmentima. Nositelj projekta je Općina Baška Voda.

Na radionici su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim djelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u vidu podrške BETSA projektu u definiranju mikrolokacija za staze predviđene spomenutim projektom.

PROJEKT BETSA

Radionica je okupila 50-ak pružatelja turističkih usluga s područja Boke kotorske, Konavala, doline Neretve i Biokova s ciljem međusobnog upoznavanja turističkih ponuđača iz Hrvatske i Crne Gore, kao i kreiranje zajedničkih inicijativa s posebnim naglaskom na promatranje ptica.

PROJEKT BETSA

Na radionici su također predstavljeni i međunarodni primjeri dobre prakse s područja eko turizma i turizma promatranja ptica, a dogovorena je i zajednička vizija i strateški ciljevi turističke ponude BETSA projekta. Prijedlozi za uspostavljanje različitih inicijativa predloženi tijekom radionice bit će uvršteni u strategiju koja će biti osnova za razvijanje prekograničnih putopisa.

This project is managed by the Delegation of the EU to Montenegro and the Agency for Regional Development of the Republic of Croatia and implemented by the Municipality of Baška Voda and CZIP with their partners HIOR, BIOM, Eko Boka and Municipality of Tivat.