Projekt 4M

Poziv za sudjelovanje na otvaranju izložbe Neka plavo ostane plavo i akciju čišćenja podmorja/obale – projekt 4M

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko – neretvanske županije u suradnji s Udrugom Sunce i crnogorskim partnerima, ekološkom udrugom Green Home i Agencijom za zaštitu životne sredine Crne Gore, provodi EU projekt „Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru“ skraćenog naziva „4M“ (IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora) s kojim se želi potaknuti prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore vezano uz zaštitu podmorja.

Ovim putem Vas pozivamo da sudjelujete na predavanju i otvaranju edukativne izložbe Neka plavo ostane plavo i akciju čišćenja podmorja koja će se održati 22. i 23. travnja 2016. na otoku Lokrumu tijekom dvodnevnog programa koji Javna ustanova Rezervat Lokrum organizira unutar projekta Neka plavo ostane plavo.

Program predavanja 22. travnja 2016. (petak), otok Lokrum u 10:30:
– Morski otpad – (kako nastaje morski otpad, na koji način utječe na ekosustave mora, turizam, ribarstvo, ljude…),
– Predstavljanje rezultata projekta DeFishGear – (prvog praćenja stanja morskog otpada u Jadranu),
– Prikazivanje kratkog videa o morskom otpadu: Jadran – Veliki plavi kontejner,
– Održivi turizam vs masovni turizam – Što je održivi turizam, kako se manifestira, koje su razlike u odnosu na konvecionalni, koja je dobrobit za ljude i prirodu,
– Prikazivanje kratkog videa o primjerima održivog turizma u Dalmaciji.

Nakon predavanja slijedi otvaranje izložbe Neka plavo ostane plavo.

23.travnja 2016. (subota), otok Lokrum 09:30:
Jedna od aktivnosti projekta je akcija Plava čistka koja će se održati u suradnji s Ronilačkim klubom, Gradom Dubrovnikom i Javnom ustanovom Rezevat Lokrum.

Paralelno s održavanjem Plave čistke predstavit će se metoda praćenja stanja morskog otpada na morskom dnu otoka Lokruma.

Predavanje, otvaranje izložbe, praćenje stanja morskog otpada kao i Plava čistka, u sklopu projekta Neka plavo ostane plavo i 4M, organizirani su u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Javnom ustanovom Rezervat Lokrum kao i Ronilačkim klubom Dubrovnik.

Javna ustanova Rezervat Lokrum organizirala je za sve zainteresirane besplatan prijevoz na otok Lokrum: 22. travnja 2016. (petak) u 10:00 sati i 23. travnja 2016. (subota) u 09:00 sati.

Molimo potvrdite svoj dolazak najkasnije do srijede, 20. travnja 2016. na e-mail [email protected]

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni partneri 4M

Cavtat
Projekt 4M