Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, treću godinu zaredom sudjelovala je na manifestaciji Dani mandarina koju tradicionalno organizira Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu.

Za vrijeme trajanja manifestacije od 26. do 30. listopada 2020. godine, škola je organizirala razne aktivnosti za svoje učenike, a jedna od njih bilo je predavanje o prirodnoj baštini doline Neretve u organizaciji Javne ustanove.

Svake godine, održavanjem ove manifestacije, nastoji se promovirati veliki potencijal Doline Neretve za povezivanje poljoprivrede i selektivnih oblika turizma kroz promoviranje agroturizma, čuvanja tradicijskih vrijednosti doline Neretve te doprinosu valorizaciji mandarine kao turističkog brenda.

Povezivanjem praktičnog rada i dosadašnjeg iskustva, u gradskom parku ispred škole, tijekom trajanja manifestacije, bile su izložene zanimljive skulpture od mandarina te suveniri i prehrambeni proizvodi, koje proizvodi Učenička zadruga škole.