POTPORE ZA POLJOPRIVREDNO-OKOLIŠNE MJERE

U organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP), konzorcija AVALON Foundation, Nizozemska; ÖKL, Austrija i Ecologica, Hrvatska te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA u Metkoviću i Čilipima održan je seminar “Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere?” 10 . i 11. ožujka 2016.god.

Cilj radionice bio je upoznati potencijalne korisnike s poljoprivredno-okolišnim mjerama i potporama za ove mjere u okviru Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Potpore se dodjeljuju korisnicima koji, provodeći poljoprivredne prakse korisne za prirodu i okoliš, doprinose ublažavanju nepovoljnog učinka poljoprivrede na okoliš, te potiču bioraznolikost i očuvanje genetskih resursa značajnih za poljoprivredu.

Predavači dr.sc. Darko Znaor i mag.ing. Sonja Karoglan Todorović, između ostalog, zainteresiranim poljoprivrednicima predstavili su načine financiranja kao i mogućnosti korištenja poticajnih mjera u sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Poticaji u poljoprivredi