Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u sklopu SEMEP projekta, organizirala je 05. svibnja 2018. obilazak ušća rijeke Neretve uz stručno vodstvo.

Tijekom svake godine u sklopu projekta održavaju se seminari za nastavnike. Tako je ove godine održan seminar pod nazivom Očuvanje raznolikosti rijeke Neretve od 03. do 05. svibnja.

Prva dva dana seminara sadržavala su predavanja u Metkoviću i okolici. Teći dan, u sklopu terenske nastave, djelatnica Javne ustanove je upoznala nastavnike s biološkom raznolikošću delte rijeke Neretve i jezera Modro oko.

Cilj SEMEP-a je edukacija o povijesnim, kulturološkim, prirodnim, socijalnim i ekološkim vrijednostima kao i promoviranje kulture mira i tolerancije među državama ovog područja, uz poticanje holističkog i interdisciplinarnog pristupa izrade projekata.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje te Odsjeka za obrazovanje u znanostima, tehnologiji i okolišu UNESCO-a, provodi se od 1996. u četrdesetak srednjih škola Republike Hrvatske.