Radionica “Jačanje uloge čuvara prirode i djelatnika stručnih službi u monitoringu NATURA 2000 vrsta – monitoring ptica vodarica zimovalica u mediteranskoj Hrvatskoj”

U organizaciji Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) u Parku prirode „Vransko jezero“, održana je radionica “Jačanje uloge čuvara prirode i djelatnika stručnih službi u monitoringu NATURA 2000 vrsta – monitoring ptica vodarica zimovalica u mediteranskoj Hrvatskoj”, 8. prosinca 2015.

Radionicu su vodili djelatnici Udruge BIOM uz sudjelovanje predstavnika gotovo svih Javnih ustanova s područja mediteranskog dijela Hrvatske. Predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske prirode, Maroje Burić i Dubravko Dender imali su priliku steći znanja i vještine potrebne za implementaciju monitoringa u području naše Županije.

Do sada su djelatnici Javne ustanove u suradnji Ornitološkim društvom “Brkata sjenica“ iz Metkovića provodili monitoring ptica vodarica zimovalica isključivo na području Delte Neretve, a već naredne godine planirano je istim obuhvatiti i druga područja.