Javna ustanova postala članicom MedPAN-a
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije krajem studenog postala je članicom MedPAN organizacije (Mediterrannean Protected Areas Network) – mreža upravitelja morskim zaštićenim područjima na Sredozemlju u svrhu jačanja učinkovitosti upravljanja.

U svrhu jačanja institucionalnog kapaciteta Ustanove, djelatnici iste sudjelovali su na radionici međunarodnog značaja MedPAN-a na temu: „Edukacija i podizanje svijesti o zaštiti prirode i okoliša u morskim zaštićenim područjima Sredozemnog mora“ koja se održala u Vodicama od 27. do 29. studenog 2011.god. s ciljem razmjene različitih iskustava oko upravljanja morskim zaštićenim područjima diljem Sredozemlja kao i primjerima podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša.

Osim županijskih javnih ustanova, parkova prirode i nacionalnih parkova, spomenutoj radionici prisustvovalo je stotinjak predstavnika europskih i sjevernoafričkih zemalja Sredozemlja, upravitelja morskih zaštićenih područja na Sredozemlju, državnih i znanstvenih institucija te nevladinih udruga. Tom prilikom organizacija MedPAN pružila je financijsku pomoć sudionicima radionice, u vidu pokrivanja potrebnih troškova prilikom sudjelovanja na međunarodno značajnom događaju.

U sklopu predviđenih radionica, održana je i četvrta Generalna skupština organizacije MedPAN-a.