U sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, prva u nizu edukacija za lokalno stanovništvo, održana je radionica Marketing i brendiranje doline Neretve 21. ožujka 2019. u Gradskoj vijećnici Grada Opuzena.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, kao stručni partner projekta, organizator je navedene radionice kojoj su prisustvovali dionici s područja doline Neretve i Županije: Gradovi/Općine s područja doline Neretve, LAG Neretva, Turističke zajednice, Arheološki muzej Narona, vlasnici OPG-ova, vlasnici ugostiteljskih objekata, udruge, Dubrovačko-neretvanska županija, Hrvatske vode i dr.

Predavač Igor Županić, s višegodišnjim iskustvom u marketingu i brendiranju, upoznao je sudionike s alatima koji se mogu iskoristiti za brendiranje doline Neretve kao jedinstvene destinacije prepoznate na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini u smislu prirodnih vrijednosti, mogućnosti razvoja selektivnih oblika turizma i stvaranja paket ponuda u kojima bi se izleti u Neretvi plasirali kao područje jedinstvenih prirodnih, gastronomskih i kulturnih vrijednosti.

U prvom dijelu radionice sudionici su imali priliku naučiti osnovne pojmove o brendu i brendiranju, potrebne korake za kreiranje dobrog branda i brend strategije, zašto je brendiranje važno i kako može pozitivno utjecati na poslovanje, dok su u drugom, praktičnom dijelu radionice, definirali situaciju doline Neretve i njezini brending potencijali te osnovu brending strategije, nakon čega je slijedio rad u grupama i određivanje osnova za izradu akcijskog plana za provedbu brending strategije.

Sudionici su na kraju iskazali svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici, izrazivši  svoju želju za što više sličnih edukacija sa zaključkom da Javna ustanova inicira buduće aktivnosti na temu marketinga i brendiranja na području doline Neretve.