Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije pete godine zaredom sudjelovala je u manifestaciji Dani mandarina koju tradicionalno organizira Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu.

Za vrijeme trajanja manifestacije 14. i 15. listopada 2022. godine, škola je organizirala razne aktivnosti za svoje učenike, a jedna od njih bilo je predavanje o prirodnoj baštini doline Neretve, 14. listopada 2022. godine  u organizaciji Javne ustanove.

Mandarina je dugo vremena osiguravala egzistenciju žitelja doline Neretve. S obzirom da su se okolnosti danas promijenile, cilj ove manifestacije, koja se odvija sedmu godinu zaredom, promocija je doline Neretve  kao agroturističke destinacije te valorizacija mandarine kao turističkog brenda. Manifestacija je uključivala brojne radionice izrade slatkiša od badema, oraha i mandarina, edukacije na temu zdrave prehrane te izrade tematskih skulptura od mandarina. Također, u gradskom parku održan je agroturistički sajam na kojem su sudjelovali mali izlagači, uglavnom s područja doline Neretve, koji su posjetiteljima nudili raznovrsne tradicionalne i domaće proizvode.