JAVNA USTANOVA ORGANIZIRALA EDUKACIJU O ZAŠTIĆENIM DIJELOVIMA PRIRODE DELTE NERETVE U SKLOPU PROJEKTA „CENTAR ZA PROMATRANJE PTICA NIJEMCI“

U organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Društva „Brkata sjenica“ iz Metkovića, u sklopu svog studijskog putovanja, na području Delte Neretve 04. studenog 2014. boravili su predstavnici Općine Nijemci, Turističke zajednice Nijemci i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Vukovarsko-srijemske županije. Spomenuto putovanje jedno je od predviđenih aktivnosti projekta „Centar za promatranje ptica Nijemci“ s ciljem razvoja turizma orijentiranog razvoju malog i srednjeg poduzetništva čiji je nositelj Općina Nijemci.

Djelatnice Javne ustanove, u suradnji s Barišom Ilićem, voditeljem Ornitološke postaje Metković Hrvatskog ornitološkog društva i predsjednikom društva „Brkata sjenica“, održale su tijekom studijskog posjeta, stručno vodstvo koje se sastojalo od edukativnog i terenskog dijela. Tijekom edukativnog dijela predstavnici institucija iz Vukovarsko-srijemske županije imali su prilike upoznati se pobliže sa zaštitom prirode Delte Neretve, Natura 2000 područjem, projektima i aktivnostima koje se provode na spomenutom području.

Terenski dio putovanja obuhvatio je posjet lokaciji prstenovanja ptica kao i samu demonstraciju postupka prstenovanja ptica, pod stručnim vodstvom Bariše Ilića i obilazak posebnih rezervata: Delta Neretve – jugoistočni dio, Pod Gredom i Prud te Natura 2000 područja Delte Neretve.