DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ ŽUPANIJI

Povodom Dana otvorenih vrata EU projekata na području naše županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, na poziv razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, sudjelovala je kao partner u provođenju predmetnih aktivnosti.

Dani otvorenih vrata organizirali su se u sklopu proslave Dana Europe, 09. svibnja 2017.

Na šest lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Cavtatu, Stonu te u prostorijama Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, građani su mogli dobiti informacije o EU projektima.

Na info štandovima zainteresirani su direktno od djelatnika DUNEA-e i županijskih institucija mogli dobiti podatke o projektima koji se provode, kao i o samom postupku prijave i provedbe EU projekata. Također, u Srednjoj turističkoj školi u Dubrovniku te u Osnovnoj školi u Metkoviću održani su nagradni EU kvizovi za učenike. Sve to bilo je dio programa Dana otvorenih vrata EU projekata, kojeg su Dubrovačko-neretvanska županija i njezina razvojna agencija DUNEA, organizirale povodom Dana Europe i Europskog tjedna.

Ovom je prigodom tiskana i knjižica ”EU projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji” u kojoj su predstavljeni projekti koji se provode posljednjih 11 godina. Dani će nastaviti i ovaj vikend, točnije u subotu, 13. svibnja 2017. na Mljetu, čime završavaju događanja koja su činila i dio programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Osim Javne ustanove, kao partneri Županiji i DUNEA-i, priključili su se Grad Korčula, Grad Metković, Općina Ston, Općina Konavle i Općina Mljet.