Povodom obilježavanja Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH (22. svibnja), Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko – neretvanske županije u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom županijom, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije i Prirodoslovnim muzejom Metković organizira stručni skup „Dani Dragutina Rucnera“ koji će se održati 22. i 23. svibnja 2015. godine u Metkoviću u Hotelu Narona s početkom u 10.00 sati.

Dragutin Rucner (1910. – 1996.) bio je poznati ornitolog koji je svoj stručni i znanstveni rad posvetio istraživanjima na području delte Neretve. Utemeljitelj je Ornitološke zbirke u Metkoviću koja se do danas čuva o originalnom postavu.

1. DAN STRUČNOG SKUPA

U okviru stručnog skupa „Dani Dragutina Rucnera“ tijekom prvog dan bit će organizirana izlaganja stručnjaka s područja zaštite prirode i ornitologije, te zaštite od požara, uz stručno vodstvo u Prirodoslovnom muzeju Metković.

2. DAN STRUČNOG SKUPA

Tijekom drugog dana skupa održat će se edukativna radionicu o zaštiti prirode i prstenovanju ptica, te je planiran posjet Prirodoslovnom muzeju za učenike osnovnih škola s područja delte Neretve.

Svrha održavanja radionice je podizanje razine svijesti kod učenika školskog uzrasta o zaštiti prirode s posebnim naglaskom na zaštitu močvarnih staništa i ptičjih vrsta Delte Neretve, odnosno upoznavanje s vrijednostima kraja u kojem žive. Osim toga, povezat će se prirodna i kulturna vrijednost područja Delte Neretve jer bi se osim praktičnog i terenskog dijela radionice koji bi se održao na otvorenome, prikazala i vrijedna muzejska građa Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću.

PROGRAM STRUČNOG SKUPA “DANI DRAGUTINA RUCNERA”

DANI DRAGUTINA RUCNERA