Obilježen Dan zaštite prirode i Međunarodni dan bioraznolikosti na otoku Lokrumu

Povodom obilježavanja Dana zaštite prirode i Međunarodnog dana bioraznolikosti (22. svibnja 2016.god.) Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Javna ustanova Rezervat Lokrum organizirali su dvodnevnu edukacijsku radionicu pod nazivom Tajni život morske trave 18. i 19. svibnja 2016. na otoku Lokrumu.

Učenicima trećih razreda Osnovne škole Lapad (18. svibnja 2016.) i Osnovne škole Marin Getaldić (19. svibnja 2016.) u prvom dijelu radionice predstavljena je izložba Neka plavo ostane plavo u svrhu upoznavanja s pojmovima bioraznolikost i zaštita podmorja.

U drugom dijelu radionice učenici su imali priliku izračunati starost pojedinih primjeraka morske trave (voga) prikupljene na otoku Lokrumu mjerenjem dužine rizoma te ispunjavali crtanku Tajni život morske trave.

Navedene radionice osmišljene su i financirane u okviru projekta Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru – 4M projekt.

Nositelji projekta su Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i udruga Green Home, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

U okviru projekta izrađeni su edukativni materijali – crtanke i bojanke, te izložba Neka plavo ostane plavo.