Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, kao partner, sudjelovala je na Danu otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 14. svibnja 2019. godine u Metkoviću, gdje su sudionicima predstavljeni EU projekti doline Neretve.

Predstavljeni su projekti u kojima je Javna ustanova partner: Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom NATURA 2000 u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija i projekti CHANGE WE CARE, ECOSS i CREW u okviru Prekograničnog programa Interreg Italija-Hrvatska.

Trenutno se, u području doline Neretve, izvodi šest velikih infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti veće od 76 milijuna kuna iz područja zaštite prirode i okoliša, energetske učinkovitosti, desalinizacije i navodnjavanja, poduzetništva, obrazovanja, turizma. Realizira se ili je već realizirano 12 međunarodnih projekata, koji su uz ostale regije ukupno vrijedni 417 milijuna kuna.

Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održani su povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna kojeg objedinjuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.