AGROMETEOROLOŠKE RADIONICE – „ZAŠTITA OKOLIŠA I POLJOPRIVREDA“ I „ZAŠTITA OKOLIŠA I ŠUMSKI POŽARI“ PRVI PUT U DUBROVNIKU

„Zaštita okoliša i poljoprivreda“ i “Zaštita okoliša i šumski požari” naziv je radionica u sklopu programa „Agrometeorologija u službi korisnika“ koje provodi i organizira Hrvatsko agrometeorološko društvo (HAgMD) 22. ožujka 2014. (subota) i 24. ožujka 2014. (ponedjeljak) u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku s početkom u 08:30 sati. Predavanja u sklopu radionica održat će nekoliko domaćih ali i inozemnih znanstvenika i stručnjaka.

Svrha radionica je edukacija neposrednih korisnika kojima je agrometeorološka informacija neophodna u obavljanju njihovih djelatnosti.

Agrometeorološka radionica „Zaštita okoliša i poljoprivreda“ (22. ožujka 2014., subota – druga radionica) namijenjena je agronomima i njihovoj Savjetodavnoj službi, te maslinarima, vinarima, vinogradarima, poljodjelcima i pčelarima. Pokrovitelj radionice je Dubrovačko-neretvanska županija, a suorganizatori su: Grad Dubrovnik, Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Državni hidrometeorološki zavod, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilište u Dubrovniku, Zajednica maslinara i uljara Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Poljoprivredna savjetodavna služba, Udruga maslinara Dubrovnika, Općina Orebić, Općina Dubrovačko Primorje, Općina Ston i Grad Korčula.

Agrometeorološka radionica „Zaštita okoliša i šumski požari“ (24. ožujka 2014., ponedjeljak – treća radionica) namijenjena je prvenstveno vatrogascima i šumarima, ali i djelatnicima lokalnih i regionalnih samouprava te djelatnicima iz sektora zaštite prirode i zaštite okoliša. Pokrovitelj radionice je Hrvatska vatrogasna zajednica a suorganizatori su: Grad Dubrovnik, Geofizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Državni hidrometeorološki zavod, Dubrovačko-neretvanska županija, Sveučilište u Dubrovniku, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije, Javna ustanova Nacionalni park Mljet, Javna ustanova Rezervat Lokrum, Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Vatrogasna zajednica Grada Dubrovnika, Javna vatrogasna postrojba „Dubrovački vatrogasci“ i Hrvatske šume d.o.o., Uprava šuma Podružnica Split.

HAgMD je znanstvenostručna udruga meteorologa, agronoma i šumara koja broji 55 članova  te potiče i promovira sve grane agrometeorološke znanosti predavanjima na radionicama i seminarima. Ujedno je prva takve vrste u jugoistočnoj Europi.

PROGRAM 2. AGROMETEOROLOŠKE RADIONICE
AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA
„Zaštita okoliša i poljoprivreda“
Dubrovnik, 22. ožujka 2014.

Agrometeorološke radionice u Dubrovniku

PROGRAM 3. AGROMETEOROLOŠKE RADIONICE
AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA
„Zaštita okoliša i šumski požari“
Dubrovnik, 24. ožujka 2014.

Agrometeorološke radionice u Dubrovniku